Ik luister wel … Echt

Mensen om je heen vragen steeds weer hoe het gaat, maar eigenlijk horen ze je niet?

Ze vuren al oplossingen op je af voordat je nog nauwelijks in je hoofd hebt verwoord wat je dwarszit (Met de beste bedoelingen). En.. eigenlijk heb je geen energie meer om het allemaal weer opnieuw te moeten uitleggen. Je hebt gewoon geen zin meer om je weer te moeten verdedigen voor wat je voelt. Of voel jij zoveel emoties tegelijk dat alles gewoon blokkeert als in kortsluiting? Begrijp je wel hoe alles zit, maar doen je emoties niet wat je wil? Of .. en dat is het meest waarschijnlijk: zit t allemaal anders en moet ik gewoon mijn mond houden en luisteren??

Ok, vertel maar, ik luister ..

 

“Diep verborgen tussen alle ruis van al die uitleg, de verklaringen, de woorden ligt je echte verhaal.”

 Een plek waar alle gevoelens gewoon zichzelf mogen zijn

Diep verborgen tussen alle ruis van al die uitleg, de verklaringen, de woorden vinden we uiteindelijk je echte verhaal. Sommige gevoelens spreek je niet uit, omdat ze te gruwelijk, te onlogisch, te ingewikkeld, te kinderachtig, te ongepast of te tegenstrijdig zijn. Soms ben je niet in staat om ze te benoemen, weet je eigenlijk niet goed wat je voelt, zit je zo diep in de knoop dat de gevoelens nauwelijks meer herkenbaar zijn.

Onuitgesproken gevoelens blijven zoeken naar erkenning, aandacht. Als ze geen erkenning krijgen, gaan ze steeds harder roepen om aandacht tot er een ontploffing komt als bij het knappen door het blijven oppompen van een ballon. Dit uit zich bij iedereen anders, maar de ontploffing voelt ondraaglijk.

Daarom vind ik het belangrijk dat er een plek is waar alle gevoelens gewoon zichzelf mogen zijn: je zelfkritiek, je teleurstelling, je frustratie, je wanhoop, je angst, je seksualiteit, je schuldgevoel, je schaamte, je voortdurende onrust, je pijn en nog vele anderen. Aandacht geven aan die gevoelens, stopt dat oppompende geschreeuw om aandacht, dit kan helpen om die ondraaglijke ontploffing te voorkomen

Je hart luchten, kan soms net dat beetje lucht geven om zelf weer verder te kunnen!

Afstemmend blijven we zoeken naar de weg die het beste bij jouw past. Soms betekent dat dat je alleen je hart komt luchten. Het verhaal te zien door mijn ogen, creëert afstand  en dempt het overspoelende gevoel. Het ontstane overzicht geeft inzicht en de afstand geeft lucht. Het kan net dat beetje hoop geven, dat je nodig hebt om weer zelfstandig verder te kunnen, jezelf verder te ontwikkelen.

 

 

Klik hier voor een afspraak

Heb je meer nodig dan alleen luisteren ? Lees verder

Wil je echt aan de Slag met je diepgewortelde patronen ? Lees verder

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.