Knopen zijn er… om te ontwikkelen

 

Gaat bij jou je hart luchten alleen je knoop niet los maken? Is je knoop daarvoor te ingewikkeld?

“Hoe ingewikkelder jouw knoop hoe meer zin ik krijg om te puzzelen”

 

  • Cognitieve Therapie geeft inzicht via overzicht

Faalangst, burn-out, slaapproblemen, agorafobie zijn allemaal beschrijvingen van klachten waarvoor standaard behandelingen bestaan die ervoor zorgen dat de klachten snel verminderen. Veel mensen voelen na die klachtvermindering weer energie en kunnen het leven daarna weer zelfstandig aan. Helaas kijken deze symptoomgerichte behandelingen niet naar de onderliggende factoren. Vaak is er een wirwar van negatieve feedbackloops die ervoor zorgen dat het probleem in stand worden gehouden. In dit geval werken ontspanningsoefeningen en je hart luchten alleen tijdelijk, als doekje voor het bloeden omdat de onderliggende factoren niet zijn veranderd.

Jouw persoonlijke verhaal is volledig uniek. Ik neem daarom graag de tijd om samen alle invloeden zo volledig mogelijk in kaart te brengen. Zo kunnen we uiteindelijk zien aan welke knop we het beste kunnen gaan draaien om alles weer in beweging te krijgen.

  • Gedragstherapie maakt nieuwe snelwegen door training

Helaas is inzicht alleen niet genoeg om patronen, diep ingesleten hersenbanen echt te veranderen. Het nieuwe inzicht moet als een nieuwe snelweg ingesleten worden anders kies je ondanks al je mooie nieuwe inzicht bij onvoldoende aandacht toch voor de oude dieper ingesleten manier. Samen creëren we steeds nieuwe oefeningen die voor jou haalbaar, maar toch net uitdagend genoeg zijn. Door deze oefeningen op gezette tijden uit te voeren slijten ze in. Daarna gaan we je trainen deze oefeningen automatisch uit te voeren door steeds uitdagendere situaties op te zoeken.

Lees meer..

 

 

Klik hier voor een afspraak

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedin

3 gedachten over “Knopen zijn er… om te ontwikkelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.