Wie is Hagar ?

Mijn Motivatie:

Oprecht luisteren

Ik wil echt weten hoe je je voelt.

Al je onderliggende tegenstrijdige, onlogische, overspoelende zelfs al die volgens jouw wellicht onethische gevoelens die er van jezelf niet mogen zijn, krijgen bij mij de ruimte… I don’t judge !!

Voor mij is het erg belangrijk dat al je emoties zich gehoord voelen. Emoties die zich genegeerd voelen wikkelen zich in tot een knoop. Door je emoties in te houden, ze proberen te controleren, heb je zelf door al die knopen steeds minder vrijheid en zo uiteindelijk helemaal geen controle.

Creatief puzzelen

Hoe ingewikkelder je knoop, hoe meer deze me uitdaagt

Ik kijk dieper dan alleen de buitenkant, pleisters plakken aan de buitenkant helpt alleen tijdelijk, lost niets op. Als je het onderliggende mechanisme blootlegt (de factoren die je klachten in stand houden) kan je goed zien aan welke knoppen je moet draaien om het meeste effect te bereiken.

Ik vind het erg leuk om bestaande behandelingen creatief om te vormen, te combineren zodat ze jou het best motiveren, het inzicht geven wat je nodig hebt.

 Geen Oordeel

Ik ben geen politieagent,  geen rechter, maar psycholoog met beroepsgeheim; 

Jij kiest altijd zelf hoe je je leven verder inricht. Ik kan je alleen bewust maken, laten zien op welke manier  je jezelf mogelijkerwijs in de weg zit. Jij bepaalt vervolgens zelf of je hulp wil om hiermee te leren omgaan of dat je hulp wil dit te vervangen.

Even vastzitten in een knoop is verder niets om je voor te schamen.  Tijdelijk vastzitten in een knoop, geeft soms precies net die spanningsopbouw die je nodig hebt om een volgende stap zetten in je groeiproces als je leert die energie om te buigen.

foto-hagar-03

Mijn Achtergrond:

Opleiding

Vcgt100 – Cognitieve Gedragstherapie – King Nascholing Amsterdam

Positive Psychology – EDX – Science of Happiness  – – University of Berkeley 

Tweejarige Master Klinische Psychologie (psychologische behandelmethodes) – Cognitive Behaviour Therapie (Inzichtgevend & training)- Universiteit van Gent

Researchmaster Brein & Cognitive Science (bestudeert het bewustzijn interdisciplinair) – Brain & Behaviour – Universiteit van Amsterdam – Masterthesis: “The disrupting effect of betablockers on reconsolidation of fear memory in the brain”

Bachelor Psychologie – Klinische psychologie (psychologische behandelmethodes) – Universiteit van Gent

Bachelor Psychologie  Psychonomie (psychologisch wetenschappelijk onderzoek) – Universiteit van Amsterdam -Bachelorthese: “Longterm effects Mindfulness Meditation on the Brain”

Propedeuse Technische Bedrijfskunde – Technische Universiteit Eindhoven – Problem Solving

Persoonlijk

Opgroeiend in het Limburgse Maastricht, verloor ik mijn hart aan creativiteit van terpentine, kleuren, vormen en emoties

Deze liefde werd in Amsterdam aangevuld met een groeiende nieuwsgierigheid naar de mechanistische werking van die emoties en gedachtes in het brein.

Na een onvermijdelijk steeds dieper wordende tunnelvisie op het brein, vond ik in Gent een welkome visieverbreding richting identiteitsontwikkeling en behandelmethodes.

Terneuzen gaf mij uiteindelijk de kans om mijn geliefde creativiteit toe te voegen aan deze interessante mix. 

Ik geniet nu nog steeds iedere keer van het creatief passend maken van een  behandelvorm bij de persoon die vandaag voor me zit. Uiteraard steeds op basis van bewezen behandelmethodes  aangepast aan de persoonlijkheid, de mate van openheid en behoefte met de logica van de werking van het brein.

Psychologische werk-ervaring

Neurowiki.nl – Met Karakter: zelfstandige coaching & psychologie praktijk in hartje Amsterdam & Online therapie via Skype

Universiteit Leiden: Spreekuur, individuele gesprekken, workshops en trainingen voor studenten met psychische problemen

Emergis – specialistische ambulante GGZ – o.l.v. Professor Rik Schacht

Neurowiki.nl –  Neuro Coaching. Het coachen van mensen die persoonlijk willen groeien vanuit inzichten uit de cognitieve neurowetenschappen

Neurowiki.nl –  Simpele Antwoorden in bruikbare mensentaal op ingestuurde vragen – ter overbrugging kloof Neurowetenschap  en de niet-experts 

Universiteit van Amsterdam – Brein & Cognitie : onderzoeksassistent fMRI – beheer, uitvoer en begeleiding proefpersonen voor cognitive neuroscience research- o.l.v.  Steven Scholte

Universiteit van AmsterdamInternational office Admission officer – guidance & admission international students

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis online kennismaking