2 Comments

 1. Hagar Donners
  19 april 2019 @ 20:23

  Vitamine-supplementen zijn alleen geschikt voor heel specifieke patientgroepen, neem ze alleen in overleg met je huisarts, te veel aan bepaalde vitamines en/of mineralen kan echt gevaarlijk zijn. Over interacties met paroxetine/ paroxetine-opname is mij niets bekend, ik ben wat dit betreft ook zeker geen expert, combineer nooit medicatie zonder overleg doen met je huisarts en vooral je apotheek, die weet het meest over dit soort interacties.

  Specifiek teveel aan vitamine c kan eigenlijk niet, vitamine B-12 zou de dokter kunnen meten maar is onwaarschijnlijk de oorzaak van je symptomen.
  Het voorafgaande tekort aan vitamine B-12 geeft wel een dempende darmwerking op lange termijn hebben verstoord en wellicht ook op de opname.
  Te veel aan mineralen (ijzer en magnesium) is echter wel degelijk echt schadelijk, te veel aan ijzer is zelfs giftig, vaak is de dagelijks aanbevolen hoeveelheid op het potje veel te hoog, maar nogmaals het is beter hiervoor echt navraag te doen bij je huisarts / psychiater.

  Mocht je echter willen leren omgaan met deze afkickverschijnselen / depressieve gevoelens, paroxetine onder begleiding afbouwen, mag je een afspraak maken voor een gratis kennismaking en kunnen we samen kijken wat de beste weg is om te nemen.

  Neurowiki.nl/booking

 2. diana
  19 april 2019 @ 00:17

  Is er iets bekend over paroxetine en de invloed van supplementen op de opname van paroxetine? Ik kan op internet niets vinden, maar zelf heb ik het idee dat sinds ik supplementen gebruik (ijzer, vitamine c, b12, magnesium en algenolie) ik last heb van afkickverschijnselen en depressieve gevoelens. Kan dit of helemaal niet?

Geef een antwoord