5 Comments

 1. Weer vrolijk zinvol leven – Neurowiki
  19 augustus 2019 @ 11:56

  […] De ziekte van Parkinson -simpel uitgelegd Oxazepam – een simpele uitleg […]

 2. Paroxetine, simpel uitgelegd – Neurowiki
  12 juli 2017 @ 12:38

  […] tegenstelling tot bijvoorbeeld Oxazepam waarbij je meteen effect voelt en alleen bedoeld is voor eenmalig gebruik, voel je het effect van […]

 3. Hagar Donners
  25 juni 2017 @ 13:50

  Oxazepam is niet perse slecht voor je hersenen als je het gebruikt waarvoor het bedoeld is. Oxazepam is bedoeld voor vermindering van acuute/ kortdurende paniek, angst of stress. Zo is het bijvoorbeeld superhandig om bijvoorbeeld te nemen voorafgaand aan een angstaanjagende operatie.

  Ben je in een situatie waarin je langdurig, maanden, jaren stress, paniek of angst ervaart, is Oxazepam ook handig om je lichaam en geest tijdelijk rust en slaap te geven zodat het weer kan aansterken. Het is echter zeer belangrijk om ondertussen met je psycholoog of huisarts het onderliggende/ het instandhoudende probleem te gaan onderzoeken. Afhankelijk van het onderliggende probleem kan er dan besloten worden welke behandeling het het best gaat werken voor jou.

  In bijna al deze gevallen gaat psychomedicatie alleen een symptoomonderdrukker zijn, het onderliggende probleem wordt niet opgelost.

  Hagar Donners
  Neuroscientist, Psycholoog en Life Coach
  hagar@neurowiki.nl
  neurowiki.nl/booking/

 4. Re
  24 juni 2017 @ 23:46

  Goede vraag Nathalie, hoop dat er eerdaags een gedegen antwoord komt.
  Wil het ook weten en nog geen antwoorden op Google kunnen vinden.

 5. nathalie eerdekens
  15 maart 2017 @ 11:01

  Is er een medicijn dat dezelfde werking heeft dan oxazepam maar gezonder is voor je hersenen,en ook niet zo’n invloed heeft op je gedrag??

Geef een antwoord